Greeksphone: Ένα smartphone μόνο για Έλληνες!

Ένα έξυπνο τηλέφωνο που απευθύνεται στην ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας και ειδικότερα σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία λάνσαρε στην αγορά η εταιρία πληροφορικής oknettv του Νικ Καγκελάρη. Το Greeksphone (Τηλέφωνο των Ελλήνων) κυκλοφορεί σε συνεργασία με την ASUS και όπως δήλωσε ο κ. Καγκελάρης, οι πρώτες αντιδράσεις είναι πολύ θετικές.

Το τηλέφωνο έχει προεγκατεστημένες υπηρεσίες που είναι χρήσιμες στην καθημερινότητα (facebook, email), αλλά και εφαρμογές που γεφυρώνουν την απόσταση με την Ελλάδα ή συνδέουν τους χρήστες με την ομογένεια της Αυστραλίας ( ελληνικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, τράπεζες, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, βιβλία, εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ).

Απευθύνεται στα μέλη της ελληνικής κοινότητας που έχουν μείνει πίσω στις τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίοι είναι, συνήθως, μεγάλης ηλικίας. “Ένας άνθρωπος ο όποιος μπορεί να είναι σήμερα συνταξιούχος 60, 65 χρόνων ή και παραπάνω θέλει να ακούσει κάτι από την πατρίδα του θέλει να δει κάτι από την πατρίδα του, θέλει να δει μία ταινία από αυτές τις παλιές κλασικές που υπάρχουν αμέτρητες στο youtube, αλλά αυτός δεν ξέρει τι είναι youtube οπότε εκεί νομίζω ότι επιτελούμε και ένα κοινωνικό έργο φέρνοντας τους ανθρώπους λίγο πιο κοντά σε αυτό που αγαπάνε που είναι η πατρίδα τους είναι η Ελλάδα”, υπογράμμισε ο κ. Καγκελάρης. “Το τηλέφωνο αυτό προσπαθούμε να είναι ο φίλος ο συνεργάτης ενός ανθρώπου ίσως και ο σύντροφος ο οποίος μέχρι τώρα είχε μείνει πολύ μακριά έξω από όλα αυτά”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που κάνει μοναδικό το τηλέφωνο είναι ότι έχει ενσωματωμένα βιντεοσκοπημένα μαθήματα, τα οποία “μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει όσες φορές θέλει, προκειμένου να μάθει να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο με χρήσιμο τρόπο”.

“Αυτό το πράγμα νομίζω ότι γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως, δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει, να παίρνει κανείς το τηλέφωνο με ενσωματωμένες τις βασικές υπηρεσίες που χρειάζεται και μάλιστα έναν Έλληνα δάσκαλο, ο οποίος να του εξηγεί πως να τα χρησιμοποιήσει”, πρόσθεσε.

Πέρα από τα βίντεο, θα γίνουν και μαθήματα σε κανονική τάξη, μέσω του AHEPA, στην αυστραλιανή πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Το Greeksphone μπορεί να βοηθήσει και στην καθημερινότητα των Ελλήνων ομογενών, αρκετοί από τους οποίους είναι δεκαετίες στην Αυστραλία, αλλά δεν έμαθαν αγγλικά, γιατί δούλευαν σκληρά στα μαγαζιά τους. Μεταξύ των υπηρεσιών που προσφέρει είναι και ένας μεταφραστής που θα μπορούσε για παράδειγμα να μεταφράσει κάποιες βασικές φράσεις όταν ο ομογενής πάει στο γιατρό, για να μην είναι αναγκασμένος να πάρει το παιδί του μαζί του.

Ο κ. Καγκελάρης εκτίμησε ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεται το smartphone είναι αρκετά μεγάλο για να οδηγήσει το εγχείρημα στην κερδοφορία. “Εδώ στην Αυστραλία υπάρχει πολύ μεγάλο target group. Ίσως αργότερα, στη σκέψη μας είναι αν προχωρήσουν τα πράγματα, να επεκταθεί και πιο έξω από την Αυστραλία, αλλά προς το παρόν εστιάζουμε στην Αυστραλία, επειδή πράγματι εδώ υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος δεν γνωρίζει από αυτές τις τεχνολογίες”, είπε.

Το Greeksphone κυκλοφορεί σε τρεις εκδόσεις, απλή, ενισχυμένη και μια ειδικά σχεδιασμένη για την ΑΧΕΠΑ της Νέας Νότιας Ουαλίας που παρέχεται στα μέλη της οργάνωσης με έκπτωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

You may also like

Κιμούλης: Ηχηρή παραίτηση από το Κ.Π.Ι.Σ.Νιάρχος

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου