17Ν: Πόλεμος για το brand της τρομοκρατίας

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
352

Η επιστολή Γιωτόπουλου, το «μανιφέστο» Ξηρού και οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ

Κάθε άλλο παρά συντροφικό είναι το κλίμα ανάμεσα στα μέλη της ισχυρότερης ελληνικής τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Μετά το «μανιφέστο» Ξηρού, δηλαδή το βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που έκανε χθες το γύρο του διαδικτύου, η απάντηση του «εγκεφάλου» της οργάνωσης και ιδεολογικού της πάτρωνα ήρθε σήμερα μέσα από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Σε επιστολή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος επιτίθεται στον πρώην σύντροφό του, αφήνοντας αιχμές προς τις Αρχές, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την παραμονή του Χριστόδουλου Ξηρού στην φυλακή.

«Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματα του, μεταφέροντας τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Οχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία. Η διαταγή ήρθε από πάνω από την ΕΥΠ, την αντιτρομοκρατική και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει» τονίζει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, περιγράφοντας τις συνθήκες χορήγησης άδειας σε άλλα μέλη της οργάνωσης.

«Οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης, αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμησι χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνιση του; Τίποτε» σχολιάζει στην επιστολή του ο κ. Γιωτόπουλος, ενώ επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ λαμβάνουν χώρα από χθες σε ίντερνετ καφέ (Καισαριανή, Γουδή), προκειμένου να εντοπιστούν τα ψηφιακά ίχνη του μηνύματος του Χριστόδουλου Ξηρού.

Πέρα από τη διεθνή κατακραυγή, με πρώτη την παραίνεση των ΗΠΑ για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, η διάσταση απόψεων μεταξύ του τελευταίου και του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου αποκαλύπτει τον πόλεμο για το «brand» της ελληνικής τρομοκρατίας, με το Χριστόδουλο Ξηρό να επιχειρεί να αναλάβει αρχηγικό ρόλο στις ενέργειες που προαναγγέλλει στο μήνυμά του. Με φόντο σύμβολα αγώνων (Τζε Γκεβάρα, Καραϊσκάκης κτλ), ο Χριστόδουλος Ξηρός εξαπέλυσε απειλές κατά Αρχών και ΜΜΕ, γεγονός που κινητοποιεί στο έπακρο την αστυνομία.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός