Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις αποδοχές των δικαστικών

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
250

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, η τροπολογία για την αποκατάσταση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών. Στη συζήτηση που προηγήθηκε, η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, διότι δεν προχωρά αυτόματα και στην αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων καθώς και άλλων ομάδων εργαζομένων που έχουν πληγεί από τις μειώσεις στις αποδοχές τους.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε, ότι η πολιτική της λιτότητας πρέπει να ανατραπεί στο σύνολό της, διότι αφορά όχι μόνο όσους την υφίστανται αλλά επηρεάζει την οικονομία και την ίδια την προοπτική της χώρας. «Πολιτικά πρέπει να κινηθείτε και να σταματήσετε πλέον αυτές τις πολιτικές λιτότητας» είπε ο κ. Λαφαζάνης. Νωρίτερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, είχε ενημερώσει το Τμήμα, ότι το κόμμα της θα ψηφίσει «παρών» στην τροπολογία.

«Η πατρίδα μας βγαίνει από έναν επώδυνο κύκλο και σήμερα είμαστε σε μια περίοδο όπου τα ελλείμματα του χθες γίνονται πλεονάσματα και αποδίδονται με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος στους Έλληνες πολίτες» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού