Χωρίς δήμαρχο η Βενετία

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο δήμαρχος της Βενετίας Τζόρτζιο Ορσόνι, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Ο Ορσόνι εμπλέκεται στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αρχές για χρηματισμό και διαφθορά εκπροσώπων της δημόσιας διοίκησης στα πλαίσια των έργων για την κατασκευή των αντιπαλιρροιακών φραγμάτων στην λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ορσόνι μέσω των δικηγόρων του προώθησε εξωδικαστικό συμβιβασμό, με καταδίκη σε τέσσερις μήνες φυλάκισης και καταβολή δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ, για το αδίκημα της παράνομης χρηματοδότησης. Το τελικό «πράσινο φως» στον συμβιβασμό θα πρέπει να δοθεί από τον αρμόδιο δικαστή.

«Δεν υπάρχει πλέον αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική, εγώ ο ίδιος έπαψα να την εμπιστεύομαι», δήλωσε ο Ορσόνι, αφήνοντας να διαρρεύσει παράλληλα ότι εξεπλάγη από την επιπολαιότητα με την οποία χειρίσθηκε την υπόθεσή του ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Παρατήρησα οπορτουνιστικές αντιδράσεις, γεμάτες υποκρισία» τόνισε ο Ορσόνι.

Τις προηγούμενες ημέρες, σειρά στελεχών του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, με την υποστήριξη του οποίου είχε εκλεγεί ο Ορσόνι, είχαν ζητήσει την παραίτησή του από την θέση του δημάρχου της Βενετίας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υφίστανται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την συνέχιση της πολιτικής αυτής εμπειρίας».

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ