Το πακέτο μέτρων είναι χειρότερο από το mail Χαρδούβελη

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
566

Στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές και στη συνάντηση που είχαν το χθες το βράδυ, στις Βρυξέλλες αναφέρθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον Real fm.

«Ότι το πακέτο αυτών των μέτρων δεν μπορεί να το αποδεχθεί όχι μόνο ο πρωθυπουργός, νομίζω ο ΣΥΡΙΖΑ γενικά, το θεωρώ περίπου δεδομένο. Είναι σαφώς χειρότερο από το mail Χαρδούβελη. Εν πάση περιπτώσει θεωρώ ότι θα ήταν εκτός των ορίων της λαϊκής εντολής να υπογράψουμε τέτοια πράγματα και να τα εφαρμόσουμε. Από την άλλη μεριά όμως δεν έχουμε και λαϊκή εντολή για ρήξη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Χρυσόγονος.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση η οποία να φέρει επωφελές αποτέλεσμα. Αν έστω και την τελευταία στιγμή υπάρξουν γενναίες εκπτώσεις, εκ μέρους των δανειστών και στις απαιτήσεις τους και έρθει σε ένα λογαριασμό το πράγμα έχει καλώς. Αν όχι θα πρέπει να υπάρξει αναβάπτιση στη λαϊκή εντολή, διότι είτε προς τη μία, είτε προς την άλλη κατεύθυνση υπερβαίνουμε τα όρια της εντολής του Ιανουαρίου».

Αντί για εκλογές, πιο λογικό το δημοψήφισμα

Στο ερώτημα αν αυτό που λέει είναι ότι αν δεν κάνουν πίσω οι δανειστές θα πρέπει ο πρωθυπουργός να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αντί για εκλογές εγώ πιο λογικό θα έβλεπα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος που μπορεί να γίνει και πολύ συντομότερα».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Με τη διαφορά ότι αυτά έπρεπε να είχαν γίνει και νωρίτερα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση, ο κυρίαρχος λαός να καταλήξει σε μία απόφαση, υπό συνθήκες σχετικά ανεκτές. Διότι αν γίνει δημοψήφισμα, ή εκλογές, σε συνθήκες παύσεως πληρωμών και ενδεχομένως αντιποίνων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας καταλαβαίνετε ότι δεν διασφαλίζεται όσο θα έπρεπε η ανόθευτη εκδήλωση της βούλησης του ελληνικού λαού».

Πηγή: Real.gr

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,