Χρυσοχοϊδης: νέοι συρμοί 3ης γενιάς στο μετρό

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
695

17 συνολικά συρμοί 3ης γενιάς θα δοθούν σταδιακά στην κυκλοφορία το επόμενο χρονικό διάστημα

Τη δοκιμαστική κυκλοφορία των νέων, 3ης γενιάς συρμών του Μετρό παρακολούθησε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Νικόλαο Παπαθανάση, στελέχη των Σταθερών Συγκοινωνιών και εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρείας, επιβιβάστηκαν στο σταθμό «Εθνική Άμυνα» και συνταξίδεψαν με τους επιβάτες του Μετρό ως το σταθμό «Ευαγγελισμός». Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί, για τις δυνατότητες, αλλά και τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων συρμών, που αναμένεται πως θα συμβάλλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων προς των επιβάτη υπηρεσιών.

Οι 17 συνολικά συρμοί 3ης γενιάς, που σταδιακά θα δοθούν στην κυκλοφορία το επόμενο χρονικό διάστημα, έχουν τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

•Συνολικό μήκος συρμού 106 μέτρα, αποτελούμενος από 6 βαγόνια.

•Χωρητικότητα σε επιβάτες, καθήμενοι 188, όρθιοι 844, σύνολο 1032.

•Μέγιστη ταχύτητα 120χλμ./ώρα, ταχύτητα λειτουργίας 80χλμ./ώρα.

•Οι συρμοί έχουν δύο μονάδες κλιματισμού στο διαμέρισμα των επιβατών σε κάθε βαγόνι και μια στην καμπίνα του οδηγού.

•Κάθε βαγόνι διαθέτει 8 θύρες επιβατών ανά όχημα (4 σε κάθε πλευρά) σχεδιασμένες έτσι ώστε να αποτρέπεται η παγίδευση δαχτύλου ή άλλου μέρους του σώματος.

•Οι συρμοί διαθέτουν ένα βελτιωμένο σύστημα για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών με κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, κάθε αμαξοστοιχία είναι εφοδιασμένη με 4 (δύο για κάθε πλευρά, τοποθετημένα στο πρώτο και τελευταίο βαγόνι) ηλεκτρικά αναπτυσσόμενα σκαλιά, με τουλάχιστον 1300 mm πλάτος, τα οποία ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού και ενώνουν το διάκενο της πλατφόρμας με τον συρμό.

•Διαθέτουν κλειστό σύστημα τηλεόρασης (CCTV) με κάμερες, που καταγράφουν ό,τι συμβαίνει στο εξωτερικό του τρένου, ώστε με ασφάλεια ο οδηγός να κλείνει τις θύρες.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού