Χρυσοχοϊδης: έμφαση στο σιδηρόδρομο

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
483

Τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας παρουσίασε ο υπουργός Υποδομών

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε χθες ενώπιον των Επιτροπών Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) και Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις νομοθετικές προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στους τομείς των Μεταφορών και των Τηλεπικοινωνιών.

Ο υπουργός ξεκίνησε την ομιλία του, ευχαριστώντας την Ιρλανδία και τη Λιθουανία, που μαζί με την Ελλάδα, αποτέλεσαν το λεγόμενο “Τρίο” Προεδρίας, καθώς και τα ευρωπαϊκά όργανα για τη μέχρι στιγμής υποστήριξή τους.

Για τον τομέα των “Μεταφορών” (Παρουσίαση σε Επιτροπή TRAN, στις 21-01-2014), ο υπουργός τόνισε, πως προτεραιότητα της Ελληνικής Προεδρίας αποτελούν τα σιδηροδρομικά ζητήματα, δίνοντας έμφαση στη σημασία του τεχνικού σκέλους του 4ου Σιδηροδρομικού Πακέτου, αλλά και στην ερευνητική Πρωτοβουλία Shift2Rail.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα αεροπορικά ζητήματα και την προτεραιότητα που δίνεται στα δικαιώματα των επιβατών, αλλά και στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των αερομεταφορών, απομονώνοντας την Πρόταση Κανονισμού για το θόρυβο από το Αεροπορικό Πακέτο.
Αναφορικά με τις οδικές μεταφορές, τόνισε τη δέσμευσή του να εργαστεί σκληρά η Ελληνική Προεδρία στην Πρόταση Οδηγίας για τα «βάρη και τις διαστάσεις», αλλά και την απόφαση να προωθήσει το διαλειτουργικό σύστημα e-call μέσω της σχετικής Πρότασης Οδηγίας, για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.

Τέλος, για τις διατροπικές μεταφορές, ο Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε, ότι «η νομοθετική Πρόταση για τα εναλλακτικά καύσιμα αποτελεί δέσμευση για την Προεδρία, ενώ και ζητήματα εσωτερικής ναυσιπλοΐας, θα προωθηθούν».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού