Χριστογιάννης: «η Χούντα ήταν επανάσταση»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
465

Ο κ. Χριστογιάννης πρόκειται να κατέλθει υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τη… δόξα του Πέτρου Τατσόπουλου -που είπε ότι υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που συμπαθούν τις «ιδεολογικές θέσεις των τρομοκρατών- ζήλεψε, απ΄ ότι φαίνεται, ο βουλευτής της Ν.Δ. (Πιερίας) Δημ. Χριστογιάννης. Μιλώντας στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» του Σεραφείμ Κοτρώτσου στο Action24, παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς», ενώ, αργότερα, σε μία «έκρηξη» του είπε ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση», για να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών και εκπροσώπων από άλλα κόμματα.

«Βάζετε στην ίδια μοίρα τους Χουντικούς με τους τρομοκράτες;», αναρωτήθηκε ο κ. Χριστογιάννης. “Εκείνη την εποχή η Χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία». Όταν ο βουλευτής της Ν.Δ δέχθηκε την κριτική της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Όλγας Γεροβασίλη αμύνθηκε λέγοντας «καλά, έγώ ήμουνα μικρός εκείνη την περίοδο και δεν θυμάμαι πολύ καλά».

Ο κ. Χριστογιάννης πρόκειται να κατέλθει υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Πηγή: Action24.gr

Άμεση η αντίδραση της Κουμουνδούρου

«Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Δημήτρης Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς» και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι «η Χούντα ήταν επανάσταση».

Αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα;

Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι «η χούντα ήταν επανάσταση», καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την προκλητική δήλωση του βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ. Δημήτρη Χριστογιάννη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ κ. Χριστογιάννη ότι «η χούντα ήταν επανάσταση» είναι απαράδεκτη και ανατριχιαστική» επισημαίνει ο Δημήτρης Χριστογιάννης καταλήγοντας:

«η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού