Φλαμπουράρης: «Σίγουρα δεν θα κυβερνήσουμε με την ΝΔ»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
418

Κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Αθηνών, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο στο ρ/σ Παραπολιτικά, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε: «Η αφήγηση που σας έκανα δείχνει ότι οπωσδήποτε θα κυβερνήσουμε, σίγουρα δεν θα κυβερνήσουμε με την ΝΔ. Εμείς δεν πιστεύουμε σε αυτό το «μεγάλο συνασπισμό», την εθνική ενότητα σε πολιτικό επίπεδο. Εμείς θεωρούμε ότι η εθνική ενότητα η οποία είναι πάρα πολύ αναγκαία πρέπει να επιτευχθεί μέσα στην κοινωνία, μέσα στον κόσμο. Διότι δεν είναι εύκολο να λες ότι θα πετύχουμε εθνική ενότητα με τα κόμματα και κυρίως το κόμμα το οποίο έχει οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση την ελληνική κοινωνία. Άρα υπάρχει μια σαφέστατη διαφορά, είναι αποκλίνουσες οι προγραμματικές θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ παρότι επιδιώκεται να ειπωθεί ή να φανεί στον κόσμο ότι «έλα βρε παιδιά όλοι το μνημόνιο ψηφίσαμε άρα ένα πρόγραμμα έχουμε, το μνημόνιο είναι, αυτό θα υλοποιήσουμε».

Αναφορικά με ενδεχόμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Επικρατείας σχολίασε: «αυτό που λέμε εμείς είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με κόμματα τα οποία στο μεδούλι τους έχουν το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα προς υλοποίηση. Και θεωρούμε ότι το γνήσιο κόμμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών κυρίως είναι η ΝΔ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα υπάρχει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που θα δεχτούν να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουμε μια μεγάλη πλειοψηφία στην Βουλή, αυτοί που θα δεχτούν θα κάνουμε κάποιες συζητήσεις και θα δούμε σε ποιο βαθμό μπορεί να επιτευχθεί είτε συνεργασία είτε στήριξη. Πάντως σε κάθε περίπτωση από αυτές τις εκλογές με ισχυρό το ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουμε σε δεύτερες εκλογές αμέσως».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού