Φίλης: «Πρέπει να δοθεί ενωτική κατεύθυνση»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
543

Αναλυτική συνέντευξη παραχώρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, στην ιταλική αριστερή εφημερίδα Ιλ Μανιφέστο.

Σε σχέση με την πιθανή προσφυγή σε εκλογές, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «πρέπει να δοθεί μια κατεύθυνση ενωτική» συζητώντας, μέσα στο κόμμα, τις διαφορές που υπάρχουν.

«Είμαστε ώριμοι να εμφανίσουμε ένα ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης και να συμφωνήσουμε ότι θα το προωθήσουμε με βάση την λαϊκή υποστήριξη; Αυτό είναι το ανοικτό στοίχημα, το οποίο αφορά και την Ελλάδα και την Ευρώπη» συμπληρώνει.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζει ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην επιβληθεί το αίτημα των δανειστών για ομαδικές απολύσεις και για να μην μπουν οριστικά στο περιθώριο οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ότι η Ελλάδα θα αναφερθεί στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ερωτηθείς για τη συμβολή που μπορεί να προσφέρει η ιταλική αριστερά, απαντά: «Υπάρχει μια μακρά, κοινή πορεία αλληλεγγύης» και «η ενίσχυση της ιταλικής αριστεράς – πολιτικής και των κινημάτων- θα βοηθήσει οπωσδήποτε την Ιταλία να αποκτήσει ξανά μια φωνή στο ευρωπαϊκό προσκήνιο».

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,