Τσίπρας: Πρώτη πράξη «η ακύρωση του μνημονίου»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
627

Πώς περιέγραψε τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

«Τη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων στον κοινό αγώνα για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση της ενημερωτικής ιστοσελίδας «tvxs» με θέμα: «Παραγωγική ανασυγκρότηση, η πρόκληση της επόμενης μέρας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το ίδιο το Μνημόνιο απέδειξε ότι η συνολική εκκαθάριση στην αγορά εργασίας δεν βελτίωσε ούτε την ποιότητα ούτε την ποσότητα της παραγωγής, αλλά ούτε και την κερδοφορία των παραγωγικών μονάδων» και συνεπώς αποτελεί «επιλογή επιβίωσης για τον παραγωγικό κόσμο της χώρας να συνομιλήσει και με αυτούς που υποστήριζαν από την αφετηρία της κρίσης ότι η νεοφιλελεύθερη λιτότητα και η απορύθμιση δεν είναι η λύση – είναι η ίδια η κρίση».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν σχέδιο εισόδου και επανεισόδου της χώρας από μνημόνιο σε μνημόνιο, ή όπως αλλιώς το ονομάσουν στο μέλλον». Όπως τόνισε «η πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του μνημονίου και ο τερματισμός της λιτότητας», και παράλληλα θα θέσει αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιό του για την επόμενη μέρα, καθώς, όπως ανέφερε «δεν αρκεί να σταματήσει η καταστροφή, αλλά να σχεδιαστεί και το μέλλον».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού