Τσίπρας: «Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
464

Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με έναν νέο δίκαιο φόρο, δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός θα επιλέξει και με κριτήριο την σταθερότητα και για τον λόγο αυτό εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το κενό που θα προκύψει στα έσοδα θα καλυφθεί από ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, ενώ θα προστατευθούν οι ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ πρέπει να πληρωθούν καθώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί ότι δεν υπάρξει ΕΝΦΙΑ το 2015 και ότι δεν μπορεί να υπάρξει νόμος με αναδρομική ισχύ. Όλες οι σχετικές εξαγγελίες θα γίνουν γνωστές επίσημα και με λεπτομέρειες , όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγείλει τις προγραμματικές δηλώσεις του στη βουλή, είπε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσμοθετήσει τον Φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, γιατί δεν πρόκειται να φορολογήσει πλασματικές αξίες και πρόσθεσε ότι τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούν, αλλά θα έχουν ελάφρυνση.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι θα διευρυνθεί η φορολογική βάση, θα υπάρξουν έσοδα από την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο και όπως είπε, θα συγκρουστούμε με την ολιγαρχία , αλλά δεν θα είμαστε εκδικητικοί με κανέναν.

Άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το Περιουσιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή, και ότι θα υπάρξουν έλεγχοι στις λίστες Λαγκάρντ, Νικολούδη κλπ.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,