Τσίπρας: Να φύγουν οσοι υλοποίησαν τα μνημόνια

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
226

«Στις ευρωεκλογές το μήνυμα που θα σταλεί δεν θα αφορά μόνο τους συντάκτες των μνημονίων και την τρόικα. Θα είναι και ξεκάθαρο μήνυμα να φύγουν αυτοί που υλοποίησαν την πολιτική των μνημονίων» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Αλ Τσίπρας.

“Ο κ. Σαμαράς είναι το πολιτικό προιόν της κρίσης. Η εφεδρεία τους συστήματος που ανασύρθηκε από την ανυποληψία των τελευταίων 15 χρόνων, για να υπηρετήσει με την ακροδεξιά παρέα του, τα μνημόνια” λέει χαρακτηριστικά και επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας:”Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κρίση θα εξαφανίσει τον κ Σαμαρά. Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Να δούμε ποιός είναι η νέα Ελλάδα και ποιός η παλιά”.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως οι Ευρωεκλογές του 2009 αποτέλεσαν πρόκριμα για πρόωρες εθνικές εκλογές και πως τώρα κάποιοι προσπαθούν κουτοπόνηρα, ποπως λέει, να πείσουν οτι “δεν τρέχει και τίποτα”. Προσθέτει ακόμη , ότι «σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τη ζωή μας” και σημειώνει:” Όσοι ετοιμάζονται να δικαιολογήσουν την συντριβή τους και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, τους υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία τετραετία δεν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περιφέρεια και σε κανέναν μεγάλο δήμο. Τώρα, διεκδικεί με αξιώσεις τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο σε όλες”. Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει πως «η Αριστερά ταυτίζεται διαχρονικά με το όραμα μιας νέας Ελλάδας. Γιʼ αυτό οι νέοι του Πολυτεχνείου στις διαδηλώσεις, μετά την μεταπολίτευση, είχαν το σύνθημα «Εμπρός για μια νέα Ελλάδα». «Τώρα», σημείωνει, «ήλθε η ώρα που όχι μόνο θέλουμε αλλά και μπορούμε. Και θα το κάνουμε. Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού