Τσίπρας: Η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
395

“Οφείλουμε να επενδύσουμε στη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή” τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τρία τέταρτα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης Παλάτσο Κίτζι.

Στο τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω με τον Ενρίκο Λέτα, με τον Ιταλό πρωθυπουργό και να τον ενημερώσω για τις βασικές θέσεις της υποψηφιότητάς μου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Του εξήγησα ότι βασικό μήνυμα της υποψηφιότητάς μου είναι ότι η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη και ότι αν θέλουμε να διατηρήσουμε την Ενωμένη Ευρώπη οφείλουμε να επενδύσουμε στη Δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, άρα να σταματήσουμε άμεσα τα σκληρά προγράμματα της λιτότητας, στον ευρωπαϊκό Νότο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την αναγκαία συνεργασία των λαών του Νότου προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την αδιέξοδη πολιτική, προκειμένου να επενδύσουμε σε πολιτικές ανάπτυξης και σε πολιτικές που ενισχύουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Πηγές της προεδρίας της ιταλικής κυβέρνησης σχολιάζουν ότι «ο Ιταλός πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον, στη συνάντηση αυτή, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Παράλληλα, συνεχίζει να εκτιμά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά». «Η σημερινή συνάντηση» τονίζουν επίσης πηγές της κυβέρνησης της Ρώμης, «είναι βέβαια ένδειξη του ισχυρού μας ενδιαφέροντος».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού