Τσίπρας: «Ευελπιστούμε να περάσουμε τον κάβο»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
468

«Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης, κρίσιμη και ευαίσθητη, καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε αυτό τον κάβο που θα μας δώσει δυνατότητες να προχωρήσουμε» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίον έγινε δεκτός νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτή την ώρα, ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους ενώ στη συνέχεια θα ενημερώσει και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Σήμερα στις 19:30 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα στο Προεδρικό
Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε στον διάλογό του με τον Κ. Παπούλια: «Είμαστε στο μέσον μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης, δεν έχει γίνει τίποτα που δεν περιμέναμε». «Όλα τα περιμέναμε και τη σκληρή στάση και τις δυσκολίες. Ίσως να μην περιμέναμε αυτή την ανάταση που υπάρχει στη χώρα μας, την ελπίδα και πατριωτική υπερηφάνεια που έχει δημιουργηθεί και μας βοηθάει πάρα πολύ» επισήμανε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δύο ακόμη παράγοντες, η κινητοποίηση σε όλη την Ευρώπη για το δίκιο της Ελλάδας και η θετική στάση στα ελληνικά αιτήματα μέσα από τις επαφές με ξένους ηγέτες, βοηθούν.

«Δεν έχουμε ένα μέτωπο απέναντί μας, απομόνωσης» είπε.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι βλέπει τις δυσκολίες, επισημαίνοντας: «Η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο, ιστορικότερη από το 1848, από τη μεγάλη ευρωπαϊκή επανάσταση». Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα να πετύχει η κυβέρνηση στην προσπάθεια που κάνει, γιατί όπως είπε, «είναι πάρα πολύ σημαντική για την Ελλάδα, το περιμένει ο λαός, η ελπίδα και προσμονή του είναι μεγάλη και ελπίζω όλα να πάνε καλά για να δει καλύτερες μέρες».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού