Τσίπρας: Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
359

«Για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες πολιτικές της λιτότητας»

Τον πολιτικό χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, που για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δημοψήφισμα «για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες πολιτικές της λιτότητας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στην εκδήλωση στο κατάμεστο θέατρο Ακροπόλ, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο, ενώ ειδικά για τις ευρωεκλογές είπε ότι θα είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια εκλογική αναμέτρηση με τον αδίστακτο ταξικό αντίπαλο, τη διαπλοκή, τα μεγάλα συμφέροντα, την τραπεζοκλεπτοκρατία, και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του για το δίλημμα των εκλογών ο κ. Τσίπρας είπε ότι «όποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία, μπορεί να επιλέξει τον κ. Σαμαρά και τον εκλεκτό της κ. Μέρκελ. Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, θα στρατευτεί μαζί μας».

Με επίθεση κατά των αντιπάλων του, Γιώργου Καμίνη, Άρη Σπηλιωτόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη, άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δηλώνοντας: «Σημασία λοιπόν για μας, δεν έχει ποιος μπορεί να διοικήσει την πόλη. Σημασία έχει ποιος μπορεί να την αλλάξει».

Οι πολιτικές μάχες για την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο της Αθήνας και τον Δήμο του Πειραιά, «θα κρίνουν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ για μια νέα διακυβέρνηση της χώρας, αλλά κυρίως θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, το μέλλον της πατρίδας». επισήμανε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε αισιόδοξος ότι ο Πειραιάς θα στείλει μήνυμα για τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την