Τσίπρας: «δημοψήφισμα» οι εκλογές του Μαϊου

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
554

«Αυτή η νίκη στα δυο αυτά δημοψηφίσματα θα είναι ιστορική, θα είναι καταλυτική» τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές, δημοψήφισμα για την κυβέρνηση, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας έτσι το έναυσμα για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Μετά τη χθεσινή του εισήγηση στην Πολιτική Γραμματεία για τους υποψήφιους περιφερειάρχες και τον δήμο Αθηναίων, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση, επικεντρωμένη σχεδόν αποκλειστικά στον πρωθυπουργό, ενώ αναφερόμενος στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου δήλωσε ότι «η κάλπη της ευρωβουλής, αλλά και αυτή των περιφερειών θα αποτελέσουν ένα πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας που στραγγαλίζει και την αυτοδιοίκηση».

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «και αυτή η νίκη στα δυο αυτά δημοψηφίσματα θα είναι ιστορική, θα είναι καταλυτική», ο κ. Τσίπρας είπε επίσης: «Η ανατροπή που ονειρευτήκαμε, για την οποία παλέψαμε και η οποία θα ξεκολλήσει τη χώρα από τον μνημονιακό βάλτο, είναι επί θύραις».

Αναφορικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ανάγκη να τοποθετηθούν όσο γίνεται περισσότεροι νέοι, ώστε να φέρουν «φρέσκο αέρα στη βαριά ομίχλη της πολιτικής ζωής».

Επικεντρώνοντας την ομιλία του αποκλειστικά στην κυβέρνηση και τον κ. Σαμαρά προσωπικά και χωρίς να κάνει καμία αναφορά στα άλλα κόμματα, κάτι που σηματοδοτεί και τη μορφή του προεκλογικού αγώνα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως αν για την πλειοψηφία του λαού, ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη διέξοδος από το σημερινό τραγικό αδιέξοδο, για τις δυνάμεις του μνημονίου, της συντήρησης, της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας τα πράγματα είναι αλλιώς: «Γι αυτούς ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Για τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «είναι εκπρόσωπος του παλιού και του φθαρμένου».

Ακαριαία η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

Σε σχόλιο προέβη το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά:

Δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου θέλει τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές ο κ. Τσίπρας. Τη γλίτωσαν οι δημοτικές εκλογές. Πάλι καλά!

Στα δημοψηφίσματα όμως δεν υπάρχει μόνο «όχι», πρέπει να υπάρχει και «ναι».

Ο κ. Τσίπρας ζητάει από τον Ελληνικό λαό να πει «ναι» στο ετερόκλητο δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο που περιλαμβάνει ακόμη και τη Χρυσή Αυγή;

Ζητάει από τον Ελληνικό λαό να πει «ναι» σε ένα ανύπαρκτο και επικίνδυνο δήθεν «εναλλακτικό» σχέδιο, που οδηγεί σε ακύρωση των θυσιών και των κόπων του λαού και τη χώρα πίσω στο σημείο μηδέν της κρίσης ή και ακόμη χειρότερα; Ο κ. Τσίπρας έχει ως βάση της πολιτικής του την ύπαρξη και τη διατήρηση του μνημονίου γιατί χωρίς αυτό δεν έχει τι να πει.

Εμείς αγωνιζόμαστε για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση που έφερε το μνημόνιο, σε αντίθεση με τους ψεύτες και δημαγωγούς που λένε ακόμη και σήμερα ότι το μνημόνιο – δηλαδή τα μέτρα προστασίας της χώρας από την απόλυτη καταστροφή – έφεραν την κρίση.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού