Τσίπρας: «Ανάσα» για το Βουδούρη

Ακύρωση εμμέσως της υποψηφιότητας στις τοπικές οργανώσεις σχεδιάζουν οι «αντιφρονούντες»

Απάντηση στην πρόταση της ηγεσίας για «λύση – πακέτο», δηλαδή έγκριση της πρότασης της πλειοψηφίας στο σύνολό της, συμπεριλαμβάνοντας και τους 13 Περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να δώσει το αριστερό σκέλος του κόμματος, δια της …πλαγίας.

Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο και της έντονης κρίσης στη σχέση του Προέδρου, Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, η «Ανάσα» έδωσε πραγματική ανάσα στην ηγεσία του Κουμουνδούρου. Στην οριακή ψηφοφορία 92 («προεδρική πτέρυγα») – 67 («Αριστερή Πτέρυγα»), οι 18 ψήφοι της «Ανάσας» (η οποία και τελικά δεν έλαβε μέρος) έμειναν «ανενεργές», με αποτέλεσμα να μην απορριφθεί η εισήγηση της πλειοψηφίας.

Οι αντιδράσεις ωστόσο ιδίως στο πρόσωπο του Οδυσσέα Βουδούρη κάθε άλλο παρά κάμφθηκαν, αφού οι χθεσινές δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αναζωπύρωσαν την ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα η αντίδραση να μεταφέρεται στις τοπικές οργανώσεις. Αν οι τελευταίες «δεν επικυρώσουν την απόφαση της υποψηφιότητας Βουδούρη, δεν υπάρχει υποψηφιότητα» περιγράφουν οι γνωρίζοντες, με την υπόθεση να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

You may also like

Βάσεις 2018: Πτώση σε ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές, άνοδος σε οικονομικές

Το παζλ των εκτιμήσεων για την πορεία των