Τράμπ: «Μοιράστηκε» απόρρητες πληροφορίες με τους Ρώσους

- in ΚΟΣΜΟΣ
503

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ αποκάλυψε εξαιρετικά διαβαθμισμένες πληροφορίες στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας σχετικά με μια προγραμματισμένη λειτουργία Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν δυο αξιωματούχοι των ΗΠΑ χθες, βυθίζοντας τον Λευκό Οίκο σε άλλη διαμάχη μόλις λίγους μήνες μετά τη σύντομη θητεία του Τράμπ.

Οι πληροφορίες που μοιράστηκαν σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον Ρώσο Πρέσβη Σεργκέι Κισλάκ, παρασχέθηκαν από έναν σύμμαχο των Η.Π.Α. στον αγώνα ενάντια στη μαχητική ομάδα, δήλωσαν και οι δύο αξιωματούχοι με γνώση της κατάστασης.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε λανθασμένους τους ισχυρισμούς, οι οποίοι ανέφεραν για πρώτη φορά το Washington Post.

“Η ιστορία που βγήκε απόψε όπως αναφέρθηκε είναι ψευδής”, δήλωσε ο H.R. McMaster, σύμβουλος της Trump για την εθνική ασφάλεια, στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι οι ηγέτες εξέτασαν μια σειρά κοινών απειλών, μεταξύ άλλων και για την πολιτική αεροπορία.

“Σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκαν πηγές ή μέθοδοι πληροφοριών, ο πρόεδρος δεν αποκάλυψε στρατιωτικές επιχειρήσεις που δεν ήταν ήδη γνωστές στο κοινό … Ήμουν στην αίθουσα και δεν συνέβη”, είπε.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι οι αναφορές ότι ο Τράμπ είχε αποκαλύψει εξαιρετικά διαβαθμισμένες πληροφορίες ήταν “ψεύτικες”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε, επίσης, δήλωση από τον υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson, ο οποίος δήλωσε ότι η συνάντηση του Οβάλ Γραφείου επικεντρώνεται στην αντιτρομοκρατία και από την αναπληρωτή σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Ντίνα Πάουελ, η οποία αποκάλεσε την ιστορία της Washington Post ψευδή.

Ακόμα, οι ειδήσεις προκάλεσαν ανησυχία στο Κογκρέσο.

Ο δεύτερος δημοκράτης της Γερουσίας, Ντικ Ντουρμπίν, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Τράμπ “επικίνδυνη” και “απερίσκεπτη”.

Ο Bob Corker, ο Ρεπουμπλικανός επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, κάλεσε τους ισχυρισμούς “πολύ, πολύ ενοχλητικό” αν είναι αλήθεια.

“Προφανώς, είναι τώρα σε μια πτωτική σπείρα τώρα και πρέπει να έρθουν να ασχοληθούν με όλα αυτά που συμβαίνουν”, είπε ο Λευκός Οίκος.

Πηγή: Reuters

You may also like

Νέα επίθεση Τραμπ κατά μελών του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου