«Το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο και είναι και ταξικό»

Από την Παρασκευή που μπήκε σε εφαρμογή η ρύθμιση – εξπρές για τις οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, μπαίνουν καθημερινά στα κρατικά ταμεία 18 με 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μόνο χθες οι εισπράξεις έφτασαν στα 50 εκατ. ευρώ, σημείωσε η Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης της ρύθμισης.

Ο ΕΝΦΙΑ, όπως είπε, θα αντικατασταθεί με τον νόμο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να προηγηθεί η αλλαγή των αντικειμενικών αξιών. Για τον σκοπό αυτόν συγκροτείται ειδική επιτροπή, η οποία θα ορίσει την αξία τόσο της ιδιωτικής, όσο και της δημόσιας περιουσίας. Η διαδικασία είπε η κ. Βαλαβάνη θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.

Σχετικά με το καθεστώς εξαίρεσης του ΦΠΑ στα νησιά, τόνισε ότι το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση και ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόφαση.

Απέκλεισε την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τονίζοντας τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα που έχουν υπάρξει από τις προηγούμενες αυξήσεις. Φάνηκε να αποκλείει αύξηση του ΦΠΑ στα τσιγάρα και τα ποτά, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα ειδικά στα τσιγάρα, όπου οι ειδικοί φόροι φθάνουν στο 88%.

«Το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο και είναι και ταξικό» σχολίασε για το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα, τονίζοντας την υπερφορολόγηση των φτωχότερων στρωμάτων και συμπλήρωσε: «Αν δεν το αλλάξουμε δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως κυβέρνηση».

You may also like

5.000 ευρώ το πρόστιμο για το πλαφόν των 47 ευρώ

Στα 5000 ευρώ ανέρχεται το διοικητικό πρόστιμο για