Το Ποτάμι στον Πύργο

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
492

Στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα του Πύργου έγινε το βράδυ της Πέμπτης η συγκέντρωση των φίλων του Ποταμιού παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη και 5 υποψήφιων ευρωβουλευτών. Του Αλέξανδρου Μαλλιά, του Γιώργου Μπάλλα, του Σπύρου Καχριμάνη, του Παντελή Αβραμίδη και της Χλόης Βλασσοπούλου.

Μια εθελόντρια του Ποταμιού θύμισε ότι στον Σάκη Καράγιωργα ανήκει η φράση «τρώμε τα λεφτά του αύριο», γεγονός που έδωσε αφορμή στον Σταύρο Θεοδωράκη να πει ότι τα πετρέλαια που ψάχνει η Ελλάδα δεν ανήκουν σε αυτή την γενιά, αλλά στην επόμενες γενιές, στα παιδιά μας δηλαδή. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε μεταξύ άλλων: «Οι παππούδες μας έψαχναν για λίρες και τώρα κάποιοι πολιτικοί θέλουν να μας πείσουν ότι θα μας σώσουν τα πετρέλαια. Και λένε μάλιστα ότι αυτά τα πετρέλαια μπορούν να βγουν σε τρία χρόνια αποσιωπώντας το γεγονός ότι οι Νορβηγοί λένε ότι τέτοιες εξορύξεις θέλουν περισσότερα από δέκα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα λεφτά από τα πετρέλαια δεν ανήκουν στην γενιά την δική μας που λεηλάτησε σε μεγάλο βαθμό τη χώρα αλλά στις επόμενες γενιές».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε και στην κριτική γιατί το Ποτάμι έχει 4 αγρότες στο ψηφοδέλτιό του και αν θεωρεί ότι ένας αγρότης μπορεί να αντιπροσωπεύσει την χώρα στην Ευρώπη. «Και βέβαια μπορεί», ήταν η απάντησή του η οποία καταχειροκροτήθηκε, θυμίζοντας στην συνέχεια ότι τα κόμματα έχουν στείλει στην Ευρωβουλή ανθρώπους που δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν καμία ελληνική αξία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στην κυβέρνηση που έχει μια εμμονή να χρησιμοποιεί συνταξιούχους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ σε όποιες θέσεις προκύπτουν και κάλεσε τον Πύργο να στείλει ένα δυνατό μήνυμα για την ανάγκη ανανέωσης και των παλιών κομμάτων. «Το Ποτάμι», είπε, «πιστεύει στην συνωμοσία του καλού και αν ο κόσμος μας ψηφίσει θα ξεκινήσει η ανανέωση όλου του πολιτικού συστήματος».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού