Το Πεκίνο στο …ΑΠΘ

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
491

Αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου έφτασε στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στο ΑΠΘ πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου (Beijing Foreign Studies University), το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Κίνας, με οποίο το Αριστοτέλειο υπέγραψε μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας το 2008.

Η κινεζική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου, Γιάνγκ Ξουεγί, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Πρύτανη, Γιάννη Παντή, τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, Μιλτιάδη Παπανικολάου, και εκπροσώπους του τμήματος Διεθνών Σχέσεων, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων σε διάφορους ακαδημαϊκούς φορείς. Στη συνάντηση, εξάλλου, συμμετείχαν δύο Κινέζοι φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν στον ΑΠΘ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων.

Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου ζήτησε την υποστήριξη του ΑΠΘ στη λειτουργία της έδρας Ελληνικών Σπουδών. Συγκεκριμένα, πρότεινε να ενισχυθεί η υποδοχή Κινέζων φοιτητών από το ΑΠΘ, για να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού. Επιπλέον, ζήτησε να σταλούν Έλληνες καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, προκειμένου να διδάξουν ελληνική γλώσσα και πολιτισμό. Η κινεζική αντιπροσωπεία εκδήλωσε επίσης ενδιαφέρον και για κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα.

Από πλευράς ΑΠΘ, εκφράστηκε η μεγάλη διάθεση να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, η οποία ανανεώθηκε το 2012 και ισχύει μέχρι το Νοέμβριο του 2015. Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών, ο Αναπληρωτής Πρύτανη, Γιάννης Παντής, τόνισε τη σημασία που δίνει το ΑΠΘ στις συνεργασίες με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κίνας, επισημαίνοντας πως τις δύο χώρες συνδέει αμοιβαίος σεβασμός για τη μακραίωνη ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό τους.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός