Το κρητικό κρασί «ταξίδεψε» στις ΗΠΑ

Το κρητικό κρασί «ταξίδεψε» στις ΗΠΑ μέσω του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης – Wines of Crete, που με στοχευμένες δράσεις σε αγορές του εξωτερικού προωθεί το συγκεκριμένο προϊόν και την κρητική διατροφή σαν αναπόσπαστο κομμάτι της κρητικής γαστρονομικής κουλτούρας.

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης παρουσίασε στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια για το κρητικό κρασί με τίτλο, «Η ιστορία σε ένα ποτήρι: οι κρητικές ποικιλίες» και απευθυνόταν αποκλειστικά σε εισαγωγείς, επαγγελματίες του κρασιού, δημοσιογράφους που ασχολούνται με οινικά θέματα και bloggers γαστρονομίας και κρασιού.

«Σκοπός των σεμιναρίων ήταν η γνωριμία των παρευρισκομένων με τις κρητικές ποικιλίες και τα κρασιά που φτιάχνονται με γεωγραφική ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ», τονίζει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, το οποίο επεσήμαινε ακόμη, ότι, κατά την διάρκεια της γευστικής δοκιμής, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα κρασιά της Κρήτης και μεγάλη προθυμία να δοκιμάσουν ποικιλίες που δεν είχαν δοκιμάσει ποτέ ξανά.

Η αποστολή του Wines of Crete ανέλυσε την προσφορά της Δικτύωσης και τα βήματα που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια από τους Κρήτες οινοποιούς. Παράλληλα, στάθηκε στην μεγάλη ιστορία του κρητικού αμπελώνα και την επήρεια της στην οινική κουλτούρα της Κρήτης και στην σύγχρονη οινοποιία του νησιού.

Στα σεμινάρια οι ομιλητές ήταν επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού και αποτελούνταν από τους Kamal Kouiri, Wine Director στο εστιατόριο Molyvos στη Νέα Υόρκη, Robin Kelley O’Connor, εκπαιδευτής κρασιού CWS, CWE, David Ransom, δημοσιογράφος οίνου ενώ την αποστολή των Κρητικών Οινοποιείων (Wines of Crete) αποτελούσαν οι Γιάννης Στυλιανού, οινοποιός, Στέλλα Αστυρακάκη, project manager Δικτύου Οινοποιών και Αλέξανδρος Σικιαρίδης, συνεργάτης Οινοποιείου Στραταριδάκη και marketing specialist.

Η δράση του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης πραγματοποιήθηκε με την συγχρηματοδότηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.

You may also like

Κιμούλης: Ηχηρή παραίτηση από το Κ.Π.Ι.Σ.Νιάρχος

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου