Τουσκ: Ρεαλιστικές προτάσεις και από τους πιστωτές

- in ΕΥΡΩΠΗ
430

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι ευελπιστεί να λάβει εντός της ημέρας “συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις” των μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στο Λουξεμβούργο επ ευκαιρία της ανάληψης από τη χώρα της εκ περιτροπής προεδρίας των Συμβουλίων των υπουργών τόνισε ότι “θα πρέπει, επίσης, να εκπονηθεί μια παράλληλη πρόταση από τους πιστωτές” υπογραμμίζοντας ότι “μια ρεαλιστική πρόταση από την Ελλάδα θα πρέπει να συμβαδίζει με μια εξίσου ρεαλιστική πρόταση για τη βιωσιμότητα του χρέους από τους πιστωτές”.

“Μόνο τότε θα έχουμε μια win-win κατάσταση. Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε τον ληθαργικό χορό των τελευταίων μηνών”, συνέχισε ο Τουσκ επισημαίνοντας επίσης οτι “είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό, τι είναι αναγκαίο για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ”.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΕ είπε ότι η παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την εφαρμογή μιας λανθασμένης οικονομικής φιλοσοφίας, η οποία, όπως είπε, είναι η κύρια πηγή της κρίσης. Η βοήθεια της Ευρώπης για την Ελλάδα πρέπει να συνοδεύεται από ένα παλιό ρωμαϊκό ρητό «Magnum vectigal est parsimonia”, ειπε ο Τουσκ.

You may also like

«Θαυμάσια» η σχέση Τραμπ και Μέρκελ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα