Τουρκία: επέλαση…ελληνικών startups

Δεκαέξι ελληνικά startups θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τις τουρκικές επενδύσεις

Ξεκινά σήμερα η πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία για την ανάπτυξη και την προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας. Το “Disrupt, Startup, ScaleUP Founders Bootcamp” αποτελεί μία πρωτοβουλία των Industry Disruptors – Game Changers (www.industrydisruptors.org), σε συνεργασία με τον τεχνολογικό επιταχυντή στην Κωνσταντινούπολη του Girişim Fabikası -Fit Startup Factory, την επιστημονική στήριξη τουÖzyeğin University, ενός από τα καλύτερα Business School της Τουρκίας και με την υποστήριξη της Pegasus Airlines.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και τελικά αντί για 10 επελέγησαν 16 startups, για να παρακολουθήσουν την πρώτη φάση το bootcamp workshop.

Πρόκειται για ένα διήμερο εντατικό σεμινάριο στην Αθήνα, που θα διεξαχθεί Παρασκευή 24/1 και Σάββατο 25/1 από τον διευθυντή του Fit Startup Factory, İhsan Elgin. Οι τρεις ομάδες που θα επιλεγούν με την ολοκλήρωση του workshop θα έχουν τρεις εβδομάδες να δουλέψουν τις προτάσεις τους και να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από το διήμερο σεμινάριο.

Στις 17 Φεβρουαρίου θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, για να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε περισσότερους από 80 διεθνείς και Τούρκους επενδυτές και επιχειρηματίες. Στις 19/2, οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στην Αθήνα, ενώ ένα startup θα ταξιδέψει στην Αττάλεια, για να συμμετάσχει στο Startup Turkey.

Τα τρία startups θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε περισσότερους από 80 επενδυτές, επιχειρηματικούς αγγέλους και τεχνολογικές τουρκικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Turkcell, İdacapital, Endeavor, Intel Capital, Earlybird Venture Capital, 212 Capital Partners, Dore Grup, European Investment Fund, General Electric, Fiba Capital και πολλοί άλλοι.

Σημειώνεται ότι το Fit Startup Factory δημιουργήθηκε το 2011 και είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας, με στόχο την ενεργοποίηση των επιχειρηματιών τεχνολογίας της Τουρκίας στη δημιουργία

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους