«Την Κυριακή θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
361

Το όραμα και το σχέδιό του για τη νέα Ελλάδα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ομόνοια, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «την Κυριακή δε θα έχουμε απλά μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε έναν ιστορικό θρίαμβο του λαού μας».

Το όραμα και το σχέδιο έχει ως επίκεντρο την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την αντιμετώπιση της διαπλοκής και την απονομή δικαιοσύνης για σκάνδαλα, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ αποσαφήνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνεργαστεί με εκπροσώπους των μνημονιακών δυνάμεων, είτε νέων είτε παλιών.

Υπογραμμίζοντας με έμφαση την ανάγκη ενότητας του λαού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όταν ένας λαός πιστεύει στις δυνάμεις του και ενώνεται, τότε τίποτα και κανείς δε μπορεί να τον σταματήσει». Γι’ αυτό, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «καλώ από δω, από την ιστορική αυτή πλατεία με το συμβολικό όνομα, από τη Πλατεία Ομονοίας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε μια νέα εθνική ομόνοια, σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, σε μια νέα πατριωτική συμμαχία».

Θέτοντας ως στόχο την αυτοδυναμία, ο κ. Τσίπρας ζήτησε μια «καθαρή εντολή, πεντακάθαρη, ανόθευτη, αδιαμφισβήτητη», ώστε «από τη Δευτέρα να τελειώνουμε με την εθνική ταπείνωση». Επίσης, σημείωσε ότι «από τη Δευτέρα επιστρέφουμε στη νομιμότητα, για όλους, χωρίς διακρίσεις, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

Ο κ. Τσίπρας αποσαφήνισε ότι «δεν έχουμε σκοπό να συγκυβερνήσουμε παρέα με τους εντεταλμένους των μνημονίων, παλαιότερους ή και νεότερους», γιατί, όπως είπε, «κάτι τέτοιο μόνο αστάθεια, μόνο ανωμαλία και απογοήτευση θα προκαλούσε».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού