Τηλεφωνική επικοινωνία Βενιζέλου – Λαβρώφ

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
433

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το ρώσο ομόλογό του για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είχε σήμερα από τα Τίρανα, όπου βρίσκεται, τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκέι Λαβρώφ, για τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο κ. Βενιζέλος, τόνισε στον κ. Λαβρώφ ότι η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., πάντα σε συνεννόηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής και στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου, είναι έτοιμη να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, μέσα σε ένα συμμετοχικό και δημοκρατικό πλαίσιο που διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αποτρέπει την επανάληψη και πολύ περισσότερο την κλιμάκωση της βίας σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου.

Ο κ. Λαβρώφ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο, του παρουσίασε την επίσημη ρωσική θέση, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη οι συμφωνημένες λύσεις στην Ουκρανία, να διασφαλίζουν τόσο τη συμμετοχή όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων όσο και τη συμμετοχή όλων των περιφερειών της Ουκρανίας.

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,