Σόιμπλε: «η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο»

«Στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλα αυτά που η τρόικα θεωρεί απαραίτητα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας ή μείωσης των επιτοκίων ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εφόσον έχουν εκπληρωθεί οι όροι, αλλά απέρριψε την πιθανότητα νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. Αναγνώρισε «μεγάλη πρόοδο» στην Αθήνα, σημείωσε ωστόσο ότι στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν και προέβλεψε ότι στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος θα προκύψει κάποια χρηματοδοτική ανάγκη.

«Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Στην δημοσιονομική πολιτική έχουν πραγματικά βελτιώσει σημαντικά τους αριθμούς και είναι καλύτερα σε ό,τι αφορά την οικονομική εξέλιξη» τόνισε ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Bericht aus Berlin» του πρώτου καναλιού της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD.

«Δεν έχουν όμως ξεπεράσει το πρόβλημα», διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Για αυτό ισχύει αυτό που έχουμε πει ήδη όταν αποφασίσαμε το δεύτερο πακέτο βοήθειας, προς το τέλος της διάρκειας του προγράμματος, δηλαδή στο τέλος αυτού του χρόνου, εάν υπάρχει περαιτέρω ανάγκη χρηματοδότησης – και υποθέτω ότι θα υπάρχει κάποια χρηματοδοτική ανάγκη- τότε θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για περαιτέρω μέτρα, εάν η Ελλάδα ως τότε έχει υλοποιήσει τις απαιτήσεις – εδώ υπάρχουν ακόμη κάποια πράγματα να γίνουν».

Επισημαίνει δε ότι «στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όλα αυτά που η τρόικα θεωρεί απαραίτητα».

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους