ΣΥΡΙΖΑ: «Καυτά» ερωτηματικά πριν την κάλπη

Στις 7 σήμερα το απόγευμα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα μέτρα για τη σύναψη της συμφωνίας με τους πιστωτές, σημαίνοντας την ώρα των αποφάσεων για το εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης.

Το δίλημμα Τσίπρα

Μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έθεσε προ των ευθυνών τους βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει «Παπαδήμος» και συμπληρώνοντας: «εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί» και πως «ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί».

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη να τονίζει ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να έχει στα χέρια της μέχρι το βράδυ την εξουσιοδότηση, σε αγώνα δρόμου για την κυβέρνηση μετατρέπεται η σημερινή ημέρα, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες εσωκομματικές αντιρρήσεις.

Η Αριστερή Πλατφόρμα: το μεγάλο ζητούμενο

Η στάση του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και πρωτοκλασάτων στελεχών που ανήκουν σε αυτή (Στ. Λεουτσάκος, Θ. Πετράκος) είναι ένα από τα ερωτηματικά του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Λαφαζάνης δεν υπέγραψε το κείμενο που εισήχθη προς συζήτηση σήμερα στην Βουλή, ενώ απέφυγε προς στιγμήν να ανοίξει τα χαρτιά του για την κοινοβουλευτική του στάση σήμερα το απόγευμα.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Οι αποφάσεις της Προέδρου

Αστάθμητη μεταβλητή για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κοντά στην οποία φέρεται να υπάρχει και ολιγομελής ομάδα κυβερνητικών βουλευτών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει διαφοροποιηθεί δημόσια σε επιμέρους κυβερνητικές πρωτοβουλίες τους τελευταίους πέντε μήνες, γεγονός που δεν αποκλείει την όποια προσωπική της επιλογή και απόψε.

Γιάνης Βαρουφάκης: Ο «πρώτος της Β΄ Αθηνών»

Ο πρόσφατα «έκπτωτος» υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης, αλλά και ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής της Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος φέρεται να επιμένει σε «ρητή δέσμευση για το χρέος», χωρίς αυτό να σηματοδοτεί την τελική του στάση στη βραδινή ψηφοφορία.

Πάνος Καμμένος: Ο ΦΠΑ και οι αμυντικές δαπάνες

Χωρίς την υπογραφή και του επικεφαλής του έτερου κυβερνητικού εταίρου εισήχθη προς συζήτηση σήμερα το νομοσχέδιο για τα μέτρα, το οποίο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ στα νησιά, όπως και περικοπή των αμυντικών δαπανών, σημεία που έβρισκαν κατηγορηματικά αντίθετο τον υπουργό Άμυνας όλο το τελευταίο διάστημα.

You may also like

Ορκωμοσία Ερντογάν παρουσία 22 αρχηγών κρατών

Ο Τούρκος πρόεδρος ξεκινά σήμερα μια νέα θητεία