ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα της κρίσης στην Πολιτική Γραμματεία

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
586

Κρίσιμες αποφάσεις καλούνται να λάβουν σήμερα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα που αναμένεται να απασχολήσει την Πολιτική Γραμματεία είναι οι διαδικασίες με βάση τις οποίες το κόμμα θα οδηγηθεί σε Συνέδριο. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα ήταν η διεξαγωγή συνεδριακής διαδικασίας τον Σεπτέμβριο με στόχο να αποτραπεί ο κίνδυνος ανατροπών προτού κλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους.

Μετά από τοποθετήσεις μελών που εκφράζουν την Αριστερή πλατφόρμα, η αντιπρόταση που μπαίνει πλέον στο τραπέζι είναι η άμεση διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου – ίσως και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, σύμφωνα με κομματικές πηγές – ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να κινηθεί σε αυτή τη δύσκολη καμπή αποτρέποντας κινδύνους για τη χώρα.

Για τις προθέσεις του ενημέρωσε χθες την Πολιτική Γραμματεία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος παρέμεινε καθ΄όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης σημειώνοντας ότι απαιτούνται συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες ανασύνταξης προκειμένου η αριστερά να σταθεί απέναντι στα μεγάλα μέτωπα μάχης που υπάρχουν μπροστά. Κυρίως να εξαντλήσει τα περιθώρια στην διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει μια συμφωνία όσο το δυνατόν περισσότερο βιώσιμη και να αναλάβει άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα δίνουν το στίγμα της αριστεράς.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού