ΣΥΡΙΖΑ: «αποτυχημένη και κακόγουστη παράσταση» Σαμαρά

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
407

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Επιμελητήριο και το σχέδιο γνωμοδότησης του Ευρωκοινοβουλίου

“Στην αποτυχημένη και κακόγουστη παράσταση με τον τίτλο «success story» κατέφυγε για άλλη μία φορά ο κ. Σαμαράς, με την οποία ωστόσο δεν έπεισε κανέναν από όσους πλήττονται από τη μνημονιακή πολιτική.

Έδωσε μια παράσταση μάλιστα, την ίδια στιγμή που το σχέδιο γνωμοδότησης του Ευρωκοινοβουλίου μιλάει για τις καταστροφικές επιπτώσεις των πολιτικών της τρόικας πο,υ σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των μνημονιακών χωρών, έκαναν περικοπές στην υγεία και τις συντάξεις, παραβιάζοντας τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη έχοντας ταυτόχρονα τραγικά αποτελέσματα στην αγορά εργασίας, την ανεργία και τη φτώχεια.

Είναι κατανοητό τώρα γιατί ο κ. Σαμαράς επέλεξε να ματαιώσει την έλευση της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, για να μην χαλάσει την φιέστα αυτοπροβολής του στην έναρξη της Προεδρίας, αντί να αξιοποιήσει αυτή την έκθεση προς όφελος της κοινωνίας, μένοντας σταθερά υποτακτικός στο δρόμο του μερκελισμού.

Αυτός ο δρόμος όμως σύντομα θα ανακοπεί. Η αντίστροφή μέτρηση έχει αρχίσει”.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού