ΣΥΡΙΖΑ: Αναζητούνται υποψήφιοι…

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
399

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Επιχείρηση «επιστράτευσης των πρωτοκλασάτων» του στελεχών, προκειμένου να τα ρίξει στη μάχη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές επιχειρεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι συναντά μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες αντιδράσεις.

Η προτροπή του στην συνεδρίαση του ανώτατου κομματικού οργάνου την περασμένη Παρασκευή να συνδράμουν στον αγώνα για την κατάκτηση δήμων και περιφερειών ανά την επικράτεια προβεβλημένα στελέχη, δεν δημιούργησε ενθουσιασμό στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη ώρα που με δηλώσεις τους ολοένα και περισσότεροι βουλευτές απορρίπτουν δημόσια τέτοιου είδους σενάρια. «Όχι» σε πιθανή υποψηφιότητά της για το δήμο Αθηναίων είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ μέσω twitter διέψευσε την κάθοδό της για τη διεκδίκηση για την πρωτεύουσα και η Ρένα Δούρου, καθώς προορίζεται για το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ενδεχόμενο «υπουργοποίησης» της ηγετικής ομάδας την απομακρύνει από κάθε σκέψη για δυναμική συμμετοχή στην αυτοδιοικητική μάχη, καθώς οι αρνήσεις πέφτουν βροχή ακόμη και από «Προεδρικούς».

Υπό αυτό το πρίσμα και με απόλυτη εχεμύθεια η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλει προσπάθειες να αποκρυσταλλώσει το τοπίο μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσει τελικά η Πολιτική Γραμματεία.

Μετά από αίτημα, που διατυπώνεται έντονα στο εσωτερικό του κόμματος, συνεδρίαση θα υπάρξει το Σάββατο και για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, θέτοντας σε εφαρμογή τη στρατηγική του προς τις ευρωεκλογές.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού