Συνάντηση Σαμαρά – Ράσμουσεν

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
318

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ καταδίκασε την αιματοχυσία στην Ουκρανία

«Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία δείχνουν τη μεγάλη σημασία που έχει ένας Οργανισμός που προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια όπως το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγρο Μαξίμου με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι με τον γενικό γραμματέα αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα ζητήματα, ενόψει της συνοδού του Οργανισμού στην Ουαλία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ πρόσθεσε ότι συζήτησαν για την ολοκλήρωση της αποστολής στο Αφγανιστάν.

Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια αλλά οι συνθήκες είναι δύσκολες, επισήμανε ο πρωθυπουργός. Οι συνθήκες και οι ανατροπές που επικρατούν στη Συρία και στη Μέση Ανατολή προβληματίζουν το ΝΑΤΟ τόνισε και υπογράμμισε την αξιοποίηση του πολιτικού διαλόγου.

«Ο θεσμικός μηχανισμός πρέπει να είναι πάντα ενεργοποιημένος και έτσι θα επιτευχθεί και η συνεργασία με το Ισραήλ» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ λέγοντας: «κάθε νέα υποψηφιότητα ένταξης αξιολογείται, υπάρχουν τα προενταξιακά στάδια και κάθε χώρα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που θέτει η συμμαχία η οποία είναι μία κοινότητα διμοκρατικών αξιών».

Ο κ. Ράσμουσεν, από την πλευρά του, καταδίκασε την αιματοχυσία στην Ουκρανίας. «Καλώ όλα τα μέλη να σταματήσουν το σπιράλ της βίας» τόνισε και πρόσθεσε: «η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει ευθύνη να διασφαλίσει ότι δεν θα εμπλακεί ο στρατός. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι ο διάλογος».

«Βρισκόμαστε στο λίκνο της δημοκρατίας και η δημοκρατία είναι το θεμέλιο του ΝΑΤΟ. Η δημοκρατία κινδυνεύει στην ευρύτερη γειτονιά. Η Ελλάδα έχει ενεργό συμμετοχή στη συμμαχία» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αναφερόμενος στην Ελλάδα και στον ρόλο της Ευρώπης, της οποίας έχει την Προεδρία.

«Θέλουμε Ευρώπη ισχυρή για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας» τόνισε ο κ. Ράσμουσεν, ενώ πρόσθεσε: «γυρίζουμε σελίδα στην σχέση μας με το Αφγανιστάν».

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την