Συνάντηση Αναστασιάδη, Νετανιάχου και Τσίπρα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
490

Μέσα στο φθινόπωρο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία κοινή συνάντηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και των πρωθυπουργών Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα, και Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με πληροφορίες προπαρασκευαστική εργασία θα γίνει από τους ΥΠΕΞ τον τριών χωρών, οι οποίοι θα συναντηθούν τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο ΥΠΑΜ της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαϊδης θα μεταβεί στις 2 Αυγούστου στο Τελ Αβίβ και ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε στο ΡΙΚ ότι το θέμα της συνεκμετάλλευσης φυσικού αερίου συζητήθηκε και στη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη – Νετανιάχου, καθώς επίσης και πολύ συγκεκριμένα θέματα ενέργειας αλλά και οι προεκτάσεις στον τομέα της εκμετάλλευσης, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας στο Ισραήλ, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. «Πρέπει να αναμένονται σημαντικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν την Κύπρο και το Ισραήλ αλλά και τις χώρες της περιοχής» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού