Συνάντηση Αμανατίδη με τον αρχιεπίσκοπο Σινά

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
422
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης (Α) χαρίζει αναμνηστική πλακέτα στον Αρχιεπίσκοπο Σινά Δαμιανό (Δ) στο υπουργείο, Αθήνα Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ζητήματα που αφορούν την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά αλλά και θέματα γενικότερου θρησκευτικού ενδιαφέροντος ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης με τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, Δαμιανό.

Ο κ. Δαμιανός συνεχάρη τον κ. Αμανατίδη για τα νέα του καθήκοντα ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει, καθώς, όπως είπε «είναι και ο ίδιος ενήμερος των διεθνών, διορθοδόξων θεμάτων». «Νομίζω», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος «ότι είναι μια πολύ καλή συγκυρία αυτή, γιατί το ορθόδοξο πνεύμα είναι σε θέση να μεταβάλει όχι οικονομικές καταστάσεις μόνο, αλλά κυρίως την όλη ροή και τη σκέψη ημών των Ελλήνων, αλλά και όλων όσοι είναι μέσα στο χώρο της Ευρώπης. Διά αυτού του νέου πνεύματος, που θα είναι διά του ορθοδόξου πνεύματος, ελπίζω ότι θα κατορθωθούν πολλά και το πιστεύουμε και για εσάς, κύριε υπουργέ και για την κυβέρνηση».

Ο κ. Αμανατίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την επίσκεψή του στο υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι «οι δεσμοί με την ιστορική Μονή του Σινά είναι δεσμοί που υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια και επηρεάζουν, σε μεγάλο βαθμό, τη σκέψη πολλών εξ ημών εδώ στην Ελλάδα».

Ο υφυπουργός υπογράμμισε «την υψηλή σπουδαιότητα που έχει η Μονή στην παγκόσμια σκέψη και στα θρησκευτικά πράγματα της ορθοδόξου Εκκλησίας» και ανακοίνωσε ότι με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης προσκάλεσε τον κ. Δαμιανό να συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και για την Ειρηνική Συνύπαρξη στην Μέση Ανατολή, που διοργανώνει το ΥΠΕΞ στις 18-20 Οκτωβρίου στην Αθήνα – πρόσκληση που έγινε αποδεκτή με χαρά από τον αρχιεπίσκοπο.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού