Συλβάνα Ράπτη: Εκ των υστέρων όλοι κάνουν τους «τζάμπα μάγκες»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
501

«Γίνεται μια συζήτηση για το πλεόνασμα και την διανομή του. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πανηγυρίζω όπως και δεν πανηγύρισε και κανείς. Δεν σημαίνει επίσης ότι από την διανομή του πλεονάσματος θα λυθούν τα προβλήματα, σε καμία περίπτωση. Όμως το γεγονός ότι συζητάμε για ένα πλεόνασμα, το οποίο λίγο καιρό πριν κανείς δεν πίστευε ότι θα υπάρχει, σημαίνει ότι προχωράει η χώρα. Σημαίνει ότι μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες και δραματικές θυσίες του Ελληνικού λαού έχουμε ανοίξει μια πόρτα προς την έξοδο από την κρίση» τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» με τους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα, η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ελιάς, Συλβάνα Ράπτη.

«Αυτό πρέπει να το υπολογίσουμε, να το παραδεχτούμε και πρέπει να μπει στο τραπέζι του σχεδιασμού κάθε πολιτικής δύναμης υπεύθυνης για το μέλλον του τόπου. Είναι μια υπόθεση που δεν μπορούμε απλώς να τη χρησιμοποιούμε όπως μας αρέσει, όπως είπε ο κ. Μηλιός, ότι «δίνουμε καθρεφτάκια στους ιθαγενείς». Νομίζω ότι ο Ελληνικός λαός δεν αξίζει τέτοιου είδους συμπεριφορά. Και είναι σημαντική η τοποθέτησή του ότι και αυτό το λίγο είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει την Ελληνική οικογένεια που έχει πρόβλημα.

Και αυτό είναι μια δημόσια παραδοχή που τιμά το ΣΥΡΙΖΑ, να αναγνωρίζει επιτέλους ότι έχουν γίνει θετικά βήματα και δε λέει «μην πάρετε αυτό το μέρισμα». Όμως το ερώτημα παραμένει για το ποιες είναι οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για να βγει ο κόσμος από αυτή την κατάσταση;

Εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς όλοι κάνουν τους “τζάμπα μάγκες”.

Κλείνοντας, επισημαίνω μερικά βασικά πράγματα: Η έξοδος στις αγορές και η διανομή του πλεονάσματος είναι σε θετική κατεύθυνση και μπορούν να βοηθήσουν να βελτιωθεί η ζωή του ελληνικού λαού. Το δεύτερο είναι η ανεργία για την οποία έγινε μόνο μια μικρή αναφορά και κατά τη γνώμη μου είναι το πρώτο θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε και σε πανελλαδικό και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού