Στο Προεδρικό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
440

Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον τουρισμό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ταλέμπ Ριφάι, παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κυρίας Έλενας Κουντουρά, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορία της Ελλάδας, στην απαράμιλλη ομορφιά της, στην θερμή φιλοξενία των κατοίκων της και κυρίως στο θέμα της ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι για τους Έλληνες ο τουρισμός δεν είναι μόνο θέμα αριθμών, αλλά αποτελεί μορφή διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών και προωθεί την ασφάλεια και την ειρήνη.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την συνδρομή του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, καλώντας τον να ενώσει την φωνή του με τους Έλληνες σε αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ταλέμπ Ριφάι, αφού εξήρε την προσφορά της Ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά στην προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού, αναφέρθηκε στην ελληνική ιστορία και στην ελληνική φιλοξενία και υποστήριξε ότι ο τουρισμός εκτός από την σημασία του για την παγκόσμια οικονομία, ανυψώνει το πνεύμα των ανθρώπων.

Υποστήριξε, επίσης, ότι τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στον τουρισμό στην Ελλάδα, ενάντια σε όλες τις αντίξοες συνθήκες, και πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται στην αφοσίωση και στο σοβαρό έργο που επιτελεί η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η χθεσινή συζήτηση που είχε με τον Πρωθυπουργό και κατέληξε επισημαίνοντας την σημασία του τουρισμού για την παγκόσμια Οικονομία αλλά και για την διαπολιτισμική επικοινωνία.

You may also like

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ιστορική δημοκρατική τομή Ο «Κλεισθένης Ι»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «Με την