Στο Προεδρικό η Φώφη Γεννηματά

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
868

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφθηκε σήμερα η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, η κ. Γεννηματά δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του ζητήσω να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Πιστεύω ότι μετά τη διπλή εντολή που δώσαμε στον πρωθυπουργό, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση και να φτάσει στη συμφωνία, θα πρέπει σήμερα να συμφωνήσουμε όσοι στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και τα επόμενα βήματα για ένα συγκεκριμένο πλαίσιο με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενέργειες και χρονοδιάγραμμα.

Έχει έρθει η ώρα να συζητήσει ο πρωθυπουργός με τα κόμματα που στηρίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να καθορίσουν τα όρια της ευθύνης του καθενός.

Θα πρέπει πρώτον, ο πρωθυπουργός να δεσμευτεί ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών μπροστά μας, αν δεν διασφαλίσουμε ότι με ασφάλεια η χώρα έχει ξεφύγει από το grexit και τις περιπέτειες.

Δεύτερον να συμφωνήσουμε, ότι χρειάζεται να βελτιωθούν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση και είναι καταστροφικές για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως για τη προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου.

Τρίτον, ότι θα καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών, όπως έχει δεσμευτεί ούτως ή άλλως στις προγραμματικές του δηλώσεις και τέταρτον, θα πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει, να υλοποιήσει ότι έχει αναλάβει και έχει βάλει την υπογραφή του Αν δεν μπορεί να μας το πει. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη Δημοκρατία. Οι πρωτοβουλίες είναι στο χέρι του πρωθυπουργού».

You may also like

Από σήμερα, τα δωρεάν self-test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

 Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη,