«Στο επόμενο τρίμηνο επιστρέφουν οι 3.500 απολυμένοι»

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
320

«Ένα από τα επιχειρήματα μας στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας θα είναι ότι η χώρα δεν θέλει να γυρίσει στο παρελθόν» είπε στα Παραπολιτικά 90,1, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τόνισε ότι η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει τα προσόντα για να πετύχει στο έργο της, ενώ σημείωσε πως θα επιστρέψουν 3.500 υπάλληλοι που είχαν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν στο δημόσιο, προσδιορίζοντας χρονικά μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Διευκρίνισε επίσης ότι όσοι από αυτούς απολύθηκαν για λόγους πειθαρχικούς δεν θα επιστρέψουν. Ξεκαθάρισε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει στη λογική του πελατειακού κράτους.

Είπε πως ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει πέσει κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι αυτό αλλά η κακή κατανομή του προσωπικού.

Χαρακτήρισε το ΑΣΕΠ έναν αντικειμενικό θεσμό λέγοντας ότι οι διαδικασίες τους πρέπει να γίνουν πιο γρήγορες … Σε ό,τι αφορά την επιλογή των μελών του είπε ότι θα πρέπει να γίνει πιο αντικειμενική μακριά από την δυνατότητα του υπουργού να παρέμβει.

Πηγή: parapolitika.gr

You may also like

Μια θεά με σαγηνευτική φωνή και αέρινες κινήσεις»

Σαν σήμερα πριν 24 χρόνια έφυγε από την