Στουρνάρας: Αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει Grexit

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και των πιστωτών, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε στο Λονδίνο το Chatam House, ο κ. Στουρνάρας ερωτηθείς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ουδείς έχει λάβει πολιτική εντολή για grexit, είτε εξαιτίας ατυχήματος, είτε από πρόθεση. Για το λόγο αυτό είμαι αισιόδοξος ότι τελικώς θα επιτευχθεί συμφωνία».

Ο κ. Στουρνάρας στήριξε τη θέση του αυτή επισημαίνοντας ότι παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί ( με τις αυξήσεις των φόρων και τις μειώσεις των μισθών) και την δικαιολογημένη οργή που αισθάνεται το εκλογικό σώμα, το 80% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τάσσεται υπέρ το ευρώ. Μάλιστα ένα 60% εμφανίζεται διατεθειμένο να υποστεί πρόσθετες θυσίες προκειμένου η χώρα να παραμείνει στο ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια είναι επιτυχημένη και πρωτοφανής για χώρα μέλος του ΟΟΣΑ. Όπως είπε το μέγεθος της προσαρμογής στο μέτωπο του Προϋπολογισμού αγγίζει το 18%.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους