Στις ράγες ξανά η Γραμμή 4

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
391

Αποφασισμένος να ξεμπλοκάρει την γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας που εξυπηρετεί μερικές από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας εμφανίζεται ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξασφαλίζοντας πόρους ύψους 450 εκ. ευρώ από το νέο ΣΕΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο και η Αττικό Μετρό προσανατολίζονται στην τμηματική κατασκευή του έργου, η οποία περιλαμβάνει την υλοποίηση της γραμμής από το Γαλάτσι μέχρι τον Ευαγγελισμό προϋπολογιζόμενου κόστους περίπου 920 εκ. ευρώ. Το υπόλοιπο σκέλος της χρηματοδότησης σύμφωνα με τον υπουργό θα καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Για το συγκεκριμένο τμήμα υπάρχουν ώριμες μελέτες, ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφής και προσδιορισμένος ο χρόνος προκήρυξης του έργου. Με την κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό, “παγώνουν” οι επεκτάσεις προς Γλυφάδα και Ίλιον εκτιμώμενου προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ και 350 εκ. Ευρώ αντίστοιχα ελλείψει πόρων αλλά και επειδή στο υπουργείο θεωρούν ότι πρόκειται για έργα τεχνικά ανώριμα τα οποία μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη η Γραμμή 4, “είναι ένα πολύ σημαντικό έργο μετρό που θα εξυπηρετεί λαϊκές γειτονιές και 250.000 συμπολίτες ημερησίως, εργαζόμενους, από το κέντρο της Αθήνας, την Κυψέλη μέχρι το Γαλάτσι και τα Πατήσια”. Τις αμέσως προσεχείς μέρες ο υπουργός Υποδομών προγραμματίζει να προκηρύξει το Πάτρα-Πύργος που θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο αλλά και να ανακοινώσει την επέκταση του προαστιακού από το αεροδρόμιο μέχρι το Λαύριο συνολικού ύψους 150 εκ. ευρώ. ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που υπήρξαν πρόσφατες διαφωνίες μεταξύ ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ τόσο από πλευράς δαπάνης όσο και σχεδιασμού.

Η νέα γραμμή εκτιμάται ότι θα δώσει μια μεγάλη δυναμική στο λιμάνι του Λαυρίου και θα διαθέτει δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς, στο Μαρκόπουλο και στο Λιμάνι και επτά στάσεις στις περιοχές Καλύβια, Κουβαρά, Κερατέα, Αμφιτρίτη, Περιγιάλι, Θορικό, Εκπαιδευτικό Κέντρο Λαυρίου.

Πηγή: protothema.gr

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός