Στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
662

Με τη δέουσα επισημότητα υποδέχθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Μακεδονίας, παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και εκπροσώπων των εκκλησιαστικών και τοπικών Αρχών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ενώ από πλευράς του ο Παναγιώτατος ευχήθηκε ο Πρωθυπουργός, να φέρει καλά νέα από την επίσκεψή του στην Αμερική.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Αμανατίδη αλλά και την Κυβέρνηση συνολικά για την επανεκλογή της και αναφέρθηκε εκτενώς στη Διεθνή Διάσκεψη για το θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 18-20 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντας πολύ θετική τη διοργάνωσή της.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε τις διεθνείς προσπάθειες της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για τη στήριξη της πατρίδας μας και, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπογράμμισε, ότι η παρουσία του στη Διεθνή Διάσκεψη δεν θα αποτελέσει μόνον τιμή αλλά, επιπλέον, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του διεθνούς διάλογου για την εμπέδωση της ανάγκης σεβασμού του θρησκευτικού πλουραλισμού.

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός