Στην Αθήνα οι «ευρω-εξεταστές»

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιούν οι εισηγητές της έκθεσης για τον ρόλο και τη λειτουργία της τρόικας

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, επταμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει το ΕΚ για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της εφαρμογής των πολιτικών της Τρόικα στα κράτη-μέλη τα οποία βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Ότμας Κάρας και συνεισηγητής της σχετικής έκθεσης της εν λόγω επιτροπής, καθώς επίσης και ο συνεισηγητής και μέλος του ΕΚ, Γάλλος ευρωβουλευτής, Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ. Από ελληνικής πλευράς, συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και Νίκος Χουντής.

Το κλιμάκιο του ΕΚ, θα ξεκινήσει τις επαφές με την επίσκεψη στη Βουλή και τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ευ. Μεϊμαράκη. Επίσης, η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τους αντιπροέδρους της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στελέχη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακούς και εμπειρογνώμονες, καθώς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους