Στα μαύρα η Μέρκελ: Δυσβάστακτο αν ο δράστης είναι πρόσφυγας

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου και δήλωσε ότι ο δράστης πιθανότατα ήταν πρόσφυγας.

«Το γνωρίζω ότι θα ήταν για εμάς ιδιαίτερα δυσβάστακτο, εάν επιβεβαιωθεί ότι η ενέργεια αυτή διαπράχθηκε από ένα πρόσωπο που έχει ζητήσει από τη Γερμανία προστασία και άσυλο», δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ στους δημοσιογράφους.

«Θα ήταν εξαιρετικά δυσβάσταχτο για όλους εκείνους τους Γερμανούς που αφοσιώθηκαν τη μία μέρα μετά την άλλη στην παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες και για όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από την προστασία μας κάθε μέρα και προσπαθούν να ενσωματωθούν», είπε.

Η γερμανίδα καγκελάριος που δήλωσε «σοκαρισμένη και πολύ θλιμμένη», επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτόν εμμέσως ότι ο συλληφθείς είναι πρόσφυγας που είχε καταθέσει αίτηση ασύλου.

Η καγκελάριος υποσχέθηκε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αυστηρή τιμωρία του δράστη.

Ωστόσο, η Αγγελα Μέρκελ κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα κριτικής για την γενναιόδωρη μεταναστευτική της πολιτική.

Οι λαϊκιστές της γερμανικής δεξιάς την κατηγορούν ότι έθεσε σε κίνδυνο τη χώρα της ανοίγοντας το 2015 την πόρτα σε 900.000 πρόσφυγες που διέφυγαν συρράξεις και φτώχεια σε χώρες του μουσουλμανικού κυρίως κόσμου». Αλλοι 300.000 άνθρωποι έφθασαν στη Γερμανία το 2016.
Η Αγγελα Μέρκελ θα επισκεφθεί το απόγευμα τον τόπο της χθεσινής επίθεσης.

You may also like

Νέα επίθεση Τραμπ κατά μελών του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου