Σταθάκης: Συντελεστής 42%, εισοδήματα 50.000 ευρώ και άνω

«Στο πρόγραμμα του κόμματος υπάρχουν προϋποθέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις, για όλους τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους”

Σε θέματα φορολόγησης επανήλθε ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του, διευκρινίζοντας ότι στο πρόγραμμα του κόμματος «υπάρχουν προϋποθέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις, για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους», καθώς και ότι θα επανέλθει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Ακόμη, όρισε ως «γραμμή πλούτου» φορολογικό συντελεστή 42% για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα μιλώντας στον Σκάι ο κ. Σταθάκης τόνισε πως «στο πρόγραμμα του κόμματος υπάρχουν προϋποθέσεις για φορολογικές ελαφρύνσεις, για όλους τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ ως “γραμμή πλούτου” θα οριστεί ο φορολογικός συντελεστής του 42% για όσους έχουν εισοδήματα από 50.000 και πάνω».

Όπως είπε, το αφορολόγητο θα επιστρέψει στα 12.000 ευρώ, ενώ θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη και θα μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο. Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, καθώς η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση των δανείων δε διευκολύνει στη δύσκολη περίοδο έως το 2020, αλλά μεταγενέστερες αποπληρωμές.

You may also like

Eπανένταξη στη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους