Σπηλιωτόπουλος: «Ενιαίο διαδραστικό πολιτισμικό προϊόν» από τα Μουσεία της Αθήνας

- in ΓΥΝΑΙΚΑ
487

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ» Αρης Σπηλιωτόπουλος, έπειτα από επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα Μουσεία της Αθήνας πρέπει να δημιουργήσουν ένα ενιαίο «Η τουριστική ανάπτυξη και επισκεψιμότητα για την Αθήνα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτισμική ταυτότητα και παραγωγή της. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της είναι ο περίπατος γύρω από την Ακρόπολη, περίπου τρία χιλιόμετρα. Εκεί μπορούν να γίνουν μικρές παρεμβάσεις χωρίς σημαντικό κόστος έτσι ώστε να υπάρχει ένας δακτύλιος, ο οποίος θα είναι πιο επισκέψιμος και πιο ελκυστικός. Και βεβαίως να αναδειχθεί από όλες τις πλευρές τόσο ο Παρθενώνας, όσο και το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι μια πόλη που θέλει να έχει πολιτισμική ταυτότητα και να προσελκύει επισκέπτες για το πολιτισμικό της προϊόν πρέπει πάνω απ’ όλα να δημιουργεί διαδράσεις. Διαδράσεις πολιτισμικές, φεστιβάλ εξωτερικά και πάνω απ’ όλα συνεργασίες στα Μουσεία. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και το σημείο συζητήσεως με τον πρόεδρο του Μουσείου κ. Δημήτρη Παντερμαλή, ο οποίος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο Μουσείο Ακρόπολης. Και αυτή τη δουλειά και την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει μπορούμε να τη δανειστούμε έτσι ώστε και διάφορα άλλα πολιτισμικά σημεία, όπως η Πινακοθήκη του Δήμου ή το Μουσείο της Αθήνας που θέλουμε να δημιουργήσουμε να μπορούν να λειτουργήσουν στα ίδια μονοπάτια.

Τα Μουσεία της Αθήνας πρέπει να δημιουργήσουν ένα ενιαίο διαδραστικό πολιτισμικό προϊόν έτσι ώστε ο λεγόμενος επισκέπτης του μεγάλου Σαββατοκύριακου να βρίσκει στόχο, προορισμό και πάνω απ’ όλα να ικανοποιείται και φεύγοντας να λέει ότι θα επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα.

Τέλος και πολύ πιο σημαντικό, είναι η συζήτηση που κάναμε με τον κ. Παντερμαλή για το σημείο που βρίσκεται η καμπάνια για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Όπως είναι γνωστό, θα μπορούσαν και ο Δήμαρχος και όσοι ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσουν το δίκτυο της διπλωματίας των πόλεων, έτσι ώστε όχι μόνο μέσα από τη σχέση του Μουσείου της Ακρόπολης με το Βρετανικό Μουσείο αλλά και με τη σχέση του Δήμου της Αθήνας με τον Δήμο του Λονδίνου να αξιοποιηθούν οι διαδράσεις και κυρίως οι επώνυμοι έτσι ώστε τελικά το αίτημα μας να γίνεται όλο πιο επίκαιρο όλο πιο πιεστικό για να υλοποιηθούν κάποτε οι υποσχέσεις για την επιστροφή των γλυπτών στο φυσικό τους τόπο».

You may also like

Χάρι και Mέγκαν στο Spotify

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας και η σύζυγός