Σούλτς: «Θα κάνω ό, τι μπορώ για να πετύχει» η Ελιά

«Η δημιουργία της συνεργασίας της “Ελιάς” είναι ένα πραγματικό κίνητρο για μένα»

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί με τους φίλους μου. Η δημιουργία της συνεργασίας της “Ελιάς” είναι ένα πραγματικό κίνητρο για μένα. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και συναδέλφους να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση, διότι θέλουμε η ευρωπαϊκή κεντροαριστερά να γίνει όσο το δυνατόν πιο ισχυρή. Στη βάση μιας ισχυρής ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Και γι αυτό, χρειάζομαι την υποστήριξη των ψηφοφόρων στην Ελλάδα» τόνισε από την Αθήνα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν, Μάρτιν Σούλτς.

«Για μας σήμερα, αυτή ήταν η έναρξη μιας εκστρατείας μέσω της οποίας ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Βρήκα την ατμόσφαιρα εδώ εμπνευσμένη και ενθαρρυντική. Είμαι πολύ ευτυχής που έχω πολλούς φίλους εδώ, μαζί με τους φίλους μου του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους φίλους μας από άλλες οργανώσεις και ομάδες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να οικοδομήσουν μαζί ένα φιλοευρωπαϊκό κίνημα με στόχο να αλλάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση προς μια άλλη κατεύθυνση, με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, περισσότερη ισότητα. Για μια Ένωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ιδίως για τους νέους. Η επόμενη γενιά δεν πρέπει να πληρώσει με τις ευκαιρίες μιας ζωής, μια κρίση για την οποία δεν ευθύνεται η ίδια», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με φόντο τη Συνδιάσκεψη για την Ελιά, «η αίσθησή μου σήμερα εδώ στην Αθήνα, σε αυτή τη συνάντηση, είναι ότι αυτό ήταν ένα καλό σημείο εκκίνησης και ότι θα γίνουμε όλο και περισσότεροι. Όσοι θέλουν πραγματικά να αλλάξουν τα πράγματα, πρέπει να με στηρίξουν. Και είμαι πολύ ευγνώμων για την υποστήριξή σας.Ζούμε μια μεγάλη αλλαγή. Για πρώτη φορά οι πολίτες με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές αποφασίζουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτή είναι μια σημαντική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική. Ως εκ τούτου, ζητώ την εμπιστοσύνη και την ψήφο των Ελλήνων ψηφοφόρων. Είμαι πολύ ευγνώμων που είχα την ευκαιρία και τη δυνατότητα να απευθυνθώ σήμερα στον κόσμο εδώ στην Αθήνα με τη βοήθεια των φίλων μου», κατέληξε.

Ερωτηθείς για τον αν «αυτή η προσπάθεια για τον σχηματισμό ενός κεντροαριστερού πόλου στην Ελλάδα μπορεί να πετύχει», «Αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να πετύχει. Και η αίσθησή μου απόψε ήταν ότι έγινε ένα καλό πρώτο βήμα», σημείωσε.

You may also like

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ – Ερντογάν

 Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ