Σκουρλέτης: πρόκειται για μια απρέπεια και μια χοντράδα

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
350

Στην αντεπίθεση η Κουμουνδούρου για το θέμα των «ευρω-εξεταστών»

«Κατ’ αρχήν ο κ. Κάρας ήρθε εδώ για να συμμετάσχει σε μια έρευνα που γίνεται σε αυτή την Επιτροπή που είχε συστήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα πεπραγμένα της τρόικας στη χώρα μας. Εκεί θα όφειλε να πει κάποια πράγματα, να θέσει ερωτήματα και όχι κατά έναν τρόπο ο οποίος δεν ταιριάζει με την ιδιότητά του, να έρχεται σε μια χώρα και να κάνει μια ανοίκεια, θα έλεγε κανείς, και χοντροκομμένη επίθεση στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας μάλιστα και ψέματα» σχολίασε στο ρ/σ ΣΚΑΙ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, υπό το βάρος των αντιδράσεων που υπήρξαν από τα λεγόμενα του κ. Κάρας στη Βουλή.

«Όταν, είναι γνωστό και στην ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και στην Επιτροπή πως όχι μόνο κατέθεσε προφορικά ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένες προτάσεις και διαπιστώσεις, αλλά και εγγράφως μέσα από τη λεγόμενη Μαύρη Βίβλο, στην οποία περιγράφει ακριβώς με στοιχεία τα αποτελέσματα της εφαρμογής του μνημονίου στην Ελλάδα και τα φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης που ζούμε άλλωστε όλοι και δεν περιμένουμε κανέναν κ. Κάρα να μας τα πει. Νομίζω ότι απλώς έκανε το χατίρι στον φίλο του τον κ. Σαμαρά. Αλλά δεν σεβάστηκε ούτε την ιδιότητά του, ούτε τη χώρα που βρίσκεται», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, ξεκαθαρίζοντας: «σας επαναλαμβάνω, πρόκειται για μια απρέπεια και μια χοντράδα, που θα πρέπει να μην διανοείται να την κάνει μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πολύ δε περισσότερο όταν φιλοξενείται σε μια χώρα».

Ερωτώμενος σχετικά με το αν «η Μαύρη Βίβλος περιείχε μόνο τις διαπιστώσεις ή περιείχε και εναλλακτικές προτάσεις» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, «κατ’ αρχήν κοιτάξτε το οξύμωρο σχήμα. Ο κ. Κάρας δεν είναι εδώ για να ελέγξει τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες τις γνωρίζει. Τις εναλλακτικές προτάσεις τις καταθέτουμε στον ελληνικό λαό πρώτα απ’ όλα, ο οποίος είναι και αυτός που πρέπει να αποφασίζει και πρέπει να αποκαταστήσει το δικαίωμά του να αποφασίζει για την τύχη του και όχι κάποιος κ. Κάρας ή οποιαδήποτε τρόικα. Το αναπάντητο ερώτημα, βέβαια, για τον κ. Κάρας είναι ότι δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να σχολιάσει γιατί ο κ. Σαμαράς αγνόησε το ερωτηματολόγιο που του είχε απευθύνει η Επιτροπή», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου και τα δημοσιεύματα περί «μεγάλου συνασπισμού», «από κει και έπειτα ως προς το ερώτημα το οποίο τέθηκε από συγκεκριμένους συστημικούς κύκλους με συγκεκριμένες επιδιώξεις σας λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να σκεφτούμε, πολύ περισσότερο και να το κάνουμε, να βρεθούμε μαζί με αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της χώρας μας. Δεν υπάρχει τίποτε αυτή τη στιγμή το οποίο να αποτελεί κοινό τόπο σε σχέση με την αντιμετώπιση της βαθιάς οικονομικής κρίσης που μας έφτασαν αυτοί που να μας επιτρέπει να κάνουμε μια κοινή προσπάθεια και να την βαφτίσουν εθνική. Όχι. Ξέρετε ποια είναι εθνική προσπάθεια; Να απαλλαγούμε από την πολιτική του μνημονίου, την τρόικα και τους εντολοδόχους της», κατέληξε.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού