Σκουρλέτης: η κυβέρνηση εφάρμοσε την λάθος συνταγή

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
407

Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα του χρέους

«Το πλεόνασμα επικοινωνιακής πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης δεν μπορεί να καλύψει τα πραγματικά αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας καθώς και την αποτυχία του μνημονικού προγράμματος που αυτή υπηρετεί χωρίς δισταγμό.

Τη στιγμή που ακόμη και η Deutsche Bank εκτιμά μόλις 26 δις. το όφελος από τα σενάρια ελάφρυνσης που διαρρέονται, ο Bloomberg διαπιστώνει πως δεν υπάρχει λύση χωρίς κούρεμα του χρέους και ο ΟΟΣΑ μετά το ΔΝΤ ομολογεί πως «κάναμε λάθος εκτίμηση για το εύρος της κρίσης», η κυβέρνηση επαναλαμβάνει μονότονα πως η ελληνική πλευρά έκανε αυτό που έπρεπε, δηλαδή πως εφάρμοσε την λάθος συνταγή.

Μια τέτοια στάση υποταγής αφοπλίζει τη χώρα σε μια κρίσιμη οριακή στιγμή που θα έπρεπε να τεθεί με αποφασιστικότητα το ζήτημα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμο .

Κατ’ ουσία η κυβέρνηση, χωρίς να αμφισβητεί τη στρατηγική της κας Μερκελ, εκλιπαρεί να μην υπάρξουν νέα μέτρα πριν τις ευρωεκλογές, ενώ φαίνεται διευθετημένη να πάει σε λύσεις που θα υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα πενήντα χρόνια .

Οι θριαμβολογίες περί του πρωτογενούς πλεονάσματος αποκρύπτουν πως, οποίο και αν είναι το τελικό μέγεθός του, βασίστηκε στη δυστυχία του ελληνικού λαού, στην ισοπέδωση της οικονομίας και δεν είναι διατηρήσιμο καθώς υπονομεύει το ίδιο του το μέλλον.

Η σημερινή αποτυχημένη και απαξιωμένη κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί για το μέλλον της χώρας και αυτό έχει γίνει συνείδηση στον ελληνικό λαό ο οποίος θα στείλει τα μηνύματα που πρέπει στις εκλογές του Μαΐου».

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού