Σκουρλέτης: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να μην υπάρχει μια μεγάλη νίκη»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
282

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης μιλά στους Μπ. Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις ευρωεκλογές και την κυβέρνηση: «Δεν πιστεύω τις δημοσκοπήσεις που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερος – Θα νικήσουμε με διαφορά πολλών μονάδων».

Για την κυβέρνηση
Η Ν.Δ., αλλά και το ΠΑΣΟΚ, έχουν πάψει να αντέχουν προ πολλού. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα είναι μεγάλη η ήττα που θα υποστούν και έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Αυτός ο λόγος του πρωθυπουργού χθες στην κοινοβουλευτική του ομάδα πραγματικά δείχνει πανικό, έλλειψη ψυχραιμίας και μια επιθετικότητα αυτού που ετοιμάζεται να χάσει βαριά.

Για τις δηλώσεις Τσίπρα ότι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι κυβερνώντες
Η έννοια Ειδικό Δικαστήριο, για πολλά χρόνια, ακόμη και στο άκουσμά του και όχι μόνο στη χρήση του, δημιουργούσε αρνητικούς συνειρμούς. Μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί, όμως, για τα κάθε είδους σκάνδαλα, βλέποντας αυτό το πάρτι σ’ αυτό το φαύλο κράτος που υπηρέτησε και το ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες, νομίζω ότι είναι λαϊκή απαίτηση να εφαρμοστεί ο νόμος.

Για την έκβαση των ευρωεκλογών και την επόμενη μέρα
Όσο πιο μεγάλη είναι η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ., τόσο πιο βαριά θα είναι η ήττα της. Ασφαλώς είναι νίκη (και με μία ψήφο διαφορά), αλλά δεν θα είμαστε μπροστά με μία ψήφο ή μονάδα. Θα είμαστε πολλές μονάδες και με πάρα πολλές ψήφους. Με βάση τον εκλογικό νόμο που ισχύει, μία ψήφος σημαίνει 50 έδρες. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τη λαϊκή εντολή έχουν ανατραπεί αυτομάτως οι συσχετισμοί στο Κοινοβούλιο και αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση να έχει τη νομιμοποίηση να συζητά για το μέλλον της χώρας για δεκαετίες. Και αν υπάρχει μια μεγάλη διαφορά, αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί μια νέα πια πολιτική πραγματικότητα. Άρα, λοιπόν, θα γίνουν εκλογές.

Για τις δημοσκοπήσεις και ιδίως αυτές που εμφανίζουν δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ
Δεν τις πιστεύω. Και δεν τις πιστεύει και ο κόσμος. Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να μην υπάρχει μια μεγάλη νίκη. Αναλαμβάνω και το κόστος και το ρίσκο αυτής της εκτίμησης. Έχουμε ζητήσει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να δημοσιοποιούν και έναν άλλο δείκτη: από τα τηλέφωνα που παίρνουν, να λένε πόσοι τους το κλείνουν κατάμουτρα. Διότι όταν αυτό είναι 55-60%, αντιλαμβάνεστε ότι είναι πρόβλημα.

You may also like

Υπογράφεται η συμφωνία για 18 Rafale από τη Γαλλία

Με μια ιστορική αναφορά στον ορισμό του προϋπολογισμού